De vizitat in Romania

România este o țară plină de istorie bine păstrată. Cultura, reperele emblematice și peisajele frumoase îl fac o destinație de călătorie fantastică. Iată cele mai bune locuri pentru a merge.

Delta Dunarii

Delta Dunării este una dintre cele mai mari și mai bine conservate delte din toată Europa, cu 23 de ecosisteme care găzduiesc un număr mare de plante și faună sălbatică. Situată în județul Tulcea din regiunea Dobrogea, delta este o rețea sinuoasă de căi navigabile care provin din Marea Neagră. În total, delta are 5.165 de kilometri pătrați și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Căutați unele dintre cele 300 de specii de păsări care vizitează delta sau pescuiesc în lacuri și mlaștini pentru a găsi unele dintre cele 45 de specii de pești de apă dulce. Vizitați în timpul primăverii pentru a evita țânțarii și nu ratați un apus de soare fabulos deasupra râului.

Sfinxul și Babele

Situate în Munții Bucegi, Sfinxul și Babele sunt două formațiuni naturale de stâncă vizitate în mod regulat. Create de vânt și ploaie, formațiunile sunt situate la aproximativ 10 minute de mers una de alta, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Sfinxul a fost descoperit în jurul anului 1900. Cu toate acestea, și-a dobândit numele, care se referă la Marele Sfinx din Giza, în 1936, când a fost recunoscut pentru prima dată ca asemănător dintr-un anumit unghi. Babele, care se traduce prin „bătrâna”, este numele pentru formațiunile în formă de ciupercă. La Sfinx și Babele se poate ajunge cu telecabina (foarte scumpa in ultima perioada) din Bușteni, cu mașina, sau pe jos.

Mănăstiri pictate

Situate în zona de nord-est a României, mănăstirile pictate din Bucovina sunt cu adevărat obiective unice. Pereții exteriori ai câtorva mănăstiri au fost pictați în fresce colorate în secolele al XV-lea și al XVI-lea. Scenele prezintă capodopere ale sfinților, profeților, Isus, îngerilor, demonilor, raiului, iadului și multe altele. Inițial, ele au fost pictate pentru a face povestirile din Biblie la dispoziția tuturor sătenii din jur. Bisericile sunt acum listate ca situri de patrimoniu mondial UNESCO.

Castelul Peleș

Acest exemplu excepțional de arhitectură neo-renascentist este una dintre atracțiile de top din țară. Decorat cu piatră ornamentată, lemn sculptat și vitralii, castelul este în același timp fermecător și intimidant din punctul său de vedere, față de priveliștile panoramice ale Munților Carpați. Regele Carol I a construit acest castel la sfârșitul secolului al XIX-lea ca casă de vară. Astăzi, structura fabuloasă servește ca muzeu, prezentând o colecție de lucrări de artă, armuri și arme. Explorați cele 160 de camere și grădinile cu terasă într-un tur ghidat prin castel.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraș tânăr și modern situat în Transilvania. Al doilea oraș ca mărime din România găzduiește și cea mai mare populație studențească a țării și este capitala neoficială a regiunii istorice a Transilvaniei. Găzduiește centrele culturale și de artă românești și găzduiește Muzeul Național de Artă. Acest muzeu deține o mare colecție de lucrări de artă românească. Orașul, care datează din așezarea dacică a țării din secolul al II-lea d.Hr., este plin de atracții istorice. Există o gamă largă de atracții, de la arhitectura barocă până la Biserica gotică Sf. Mihail din secolul al XIV-lea, care conține cel mai înalt turn al bisericii din țară.

Palatul Culturii

Vizitați orașul Iași pentru a găsi frumoasa clădire neogotică care găzduiește Palatul Culturii din România. Cu 298 de camere pe 390.000 de metri pătrați, clădirea găzduiește patru muzee. Aceste muzee sunt Muzeul de Știință și Tehnologie, Muzeul de Etnografie al Moldovei, Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie al Moldovei. Palatul Culturii a fost construit între 1906 și 1925 pentru a înlocui ruinele vechii Curți Domnești a Moldovei, care datează din 1434. Înainte de mutarea muzeelor, clădirea a servit drept Palat Administrativ și de Justiție. Clădirea este înscrisă în Registrul Național al Monumentelor Istorice.

Castelul Bran

Puternicul, dar elegant, Castelul Bran, care datează din 1377, este una dintre destinațiile de top ale României. Acest lucru se datorează în principal asocierilor sale cu un anumit vampir – castelul medieval de pe deal a fost comercializat drept inspirația lui Bram Stoker pentru castelul lui Dracula. Din păcate, pretenția de faimă poate induce în eroare, deoarece alte câteva castele din țară s-au legat de faimosul vampir al lui Stoker. Castelul se află la granița dintre Transilvania și Țara Românească și este deschis ca un muzeu care prezintă artă și mobilier colecționat de Regina Maria, care a numit castelul acasă în 1920.

Râpa Roșie

Râpa Roșie, sau Râpa Rosie, este o rezervație geologică uluitoare din sud-vestul Podișului Secaselor, în apropierea orașului Sebeș. Scurgerile de eroziune au cauzat aspectul distinct ascuțit al versantului muntelui, iar peretele lung de 800 de metri este aproape complet vertical, atingând înălțimi între 50 și 125 de metri. Calitatea roșie a zonei provine din formarea de pietriș, nisipuri cuarțoase și gresii. În sezonul ploios se formează râpe adânci, iar în apropiere curge râul Râpa Rosie.

Sarmizegetusa Regia

Din punct de vedere istoric, această zonă a fost capitala în timpul așezării dacilor și a fost centrul evenimentelor sale militare, religioase și politice. Astăzi, situl este un loc misterios al istoriei antice, cuibarit în Munții Orăștiei și unul dintre site-urile României incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Situată pe vârful unui munte la o altitudine de 1.200 de metri, zona istorică este plină de ruine vechi de secole, ca un sanctuar care amintește de Stonehenge din Anglia. Înconjurat de priveliști frumoase și naturale, Sarmizegetusa Regia este un loc grozav pentru a petrece o după-amiază liniștită și gânditoare.

Sighisoara

Situat in judetul Mures in zona istorica a Transilvaniei, Sighisoara este un oras medieval bine conservat cu ziduri. În secolul al XII-lea, a fost fondată de meșteri și negustori germani. Situl Patrimoniului Mondial UNESCO este plin de străzi înguste pietruite, case colorate și turnuri înalte. Cel mai proeminent dintre ele este Turnul cu Ceas, înalt de 64 de metri, care a fost construit în 1556. Orașul este cunoscut și ca locul de naștere al lui Vlad al III-lea Țepeș, care a servit drept inspirație pentru personajul fictiv Contele Dracula. Cel mai bun moment pentru a vizita este în timpul festivalului medieval anual din iulie.

Sibiu

În 2007, Sibiul a fost desemnată Capitală Culturală Europeană și nu îi va dezamăgi pe cei care caută o doză de istorie și cultură românească. Muzeul de Artă Brukenthal are o expoziție fantastică de lucrări de artă românească, iar Muzeul Civilizației Populare ASTRA este un muzeu în aer liber cu peste 300 de case din lemn, biserici și ateliere cu design istoric. Orașul are, de asemenea, trei teatre, o orchestră filarmonică și găzduiește un festival anual al artelor spectacolului. Sibiul este plin de parcuri, galerii și biserici frumoase. Orașul a câștigat titlul de „al optulea cel mai idilic loc de locuit din Europa” de către Forbes în 2008.