La schi in Bulgaria

In ultimii ani Bulgaria a devenit o destinatie tot mai populara pentru cei pasionati de sporturile de iarna. In bulgaria exista foarte multe partii si statiuni unde poti sa exersezi sporturile de iarna. Datorita partiilor lungi si al preturilor relativ mici tot mai multi romani aleg Bulgaria pentru o vacanta de iarna.

Mai jos va prezint cateva variante de locatii de vizitat.

Bansko

Situată în sud-vestul Bulgariei, la poalele munților Pirin, Bansko este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din toată Europa și a devenit favorită printre turiștii romani.

Călătorii sunt atrași să viziteze din cauza valorii incredibile; mult mai ieftin decât o stațiune din, să zicem, Andorra sau Elveția, Bankso oferă în continuare aceeași calitate, cu curse incredibil de lungi, facilități noi și renovate și o mare varietate de locuri de cazare pentru turiști. Este renumit pentru cultura sa aprés schi, oferind o viață de noapte incredibilă și mese de clasă mondială pentru a vă încânta după o zi petrecută pe munte.

Borovets

Cunoscută anterior ca Chamkoria, Borovets a fost prima stațiune de schi din întregul Balcani. Construită inițial de monarhul bulgar Kniaz Ferdinand în 1896 pentru a-i servi drept casă și cabane de vară, a crescut în stațiunea de schi extinsă care este astăzi și este încă deținută de monarhie.

Stațiunea este situată pe Muntele Rila, cel mai înalt munte din Balcani, și oferă facilități incredibile de schi alpin. Borovets a găzduit 2 Cupe Mondiale și 12 Cupe Europene, așa că poți fi sigur că ești la curent cu unele dintre cele mai superbe pârtii de schi din lume atunci când vizitezi.

Pamporovo

Ascuns în provincia Smolyan, Pamporovo oferă stațiunea de schi perfectă pentru cei care doresc să aducă întreaga familie. Cu o combinație de piste alpine potrivite atât pentru începători, cât și pentru schiori mai avansați, aceștia au, de asemenea, aproape 40 de km de piste de schi fond pentru cei care preferă să nu încurajeze deloc panta.

Pamporovo este renumit pentru zilele însorite și climatul de iarnă relativ blând, așa că nu veți avea nevoie de un echipament special special pentru a vă încălzi pe pârtii. Dacă ești îngrijorat de modul în care vremea favorabilă va afecta calitatea zăpezii, vei fi ușurat să știi că au investit enorm în mașini de producere a zăpezii și dispozitive de îngrijire care asigură condiții minunate, indiferent de ceea ce prezice buletinul meteo. înainte de călătoria ta.

Cepelare

Adăpostul celei mai lungi pârtii de schi din toată Bulgaria, Chepelare are, de asemenea, singurul producător de schi și snowboard din Balcani, Atomic Skis, care funcționează în regiune din 1981.

Situat într-o vale din muntele Rhodopi, este și orașul natal al singurei medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă din Bulgaria, biatleta Ekaterina Dafovska. Pentru bulgari, acest domeniu de schi ascultă adevărata mândrie națională și un pic de nostalgie. Fără unele dintre capcanele stațiunilor mai mari, cum ar fi mulțimea de baruri și buticuri pe care le puteți găsi în altă parte, este adesea descrisă ca „pură”, iar prețurile sunt considerabil mai mici decât în ​​zonele de schi alternative bulgare. Deoarece menține o varietate de curse cu grad de dificultate, este locul perfect pentru a merge cu un grup de prieteni la diferite niveluri de calificare.

Malyovitsa

O stațiune de schi pitorească și pitorească la doar 13 km de orașul Govedarci, Malyovitsa este pentru cei care caută o adevărată evadare. Deși au suficientă infrastructură pentru a vă asigura că veți avea un sejur confortabil, este totuși suficient de izolat încât veți simți că vă aflați cu adevărat într-o altă lume.

Cu tot farmecul său mic, veți găsi în continuare destule pentru a vă ocupa timpul pe care nu l-ați petrecut mărunțind muntele; există suficiente baruri și restaurante în apropiere, precum și o varietate impresionantă de locuri de cazare care se laudă cu un farmec exagerat. Este perfect pentru cei care doresc să se adăpostească pentru o retragere de iarnă cu iubita lor, așa că dacă sunteți după un pic de dragoste, Malyovitsa oferă un răgaz perfect.

Vitosha

Cea mai apropiată stațiune de schi de capitala Bulgariei, Sofia, Vitosha, este perfectă dacă aveți la dispoziție doar puțin timp pentru vacanță. Este cunoscut pentru că are una dintre cele mai excepționale pulberi naturale din țară, cu ninsori abundente care încep în decembrie și durează pe tot parcursul unui sezon lung.

Există două centre de schi în apropiere de Vitosha. Primul, centrul de schi Aleko, este cel mai vechi și mai popular din Bulgaria și oferă schi luminat de noapte. Celălalt, Konjarnik-Vetrovala, este ideal pentru începători datorită multitudinii de instructori de schi și a facilităților de închiriere de echipamente.

Dobriniște

În timp ce Dobrinishte este mai mic decât alte zone de schi bulgare, acestea sunt cunoscute pentru ospitalitatea lor incredibilă. Atât zona de schi, cât și orașul sunt pregătite să vă întâmpine complet, iar schiorii care se apropie de avansați se vor simți în continuare provocați în cursele lor, deși sunt mai scunzi și mai înguste decât unii.

Dar ceea ce le lipsește în infrastructură îl compensează în alte facilități: adevăratul punct culminant al planificării unei vacanțe la schi la Dobrinishte este multitudinea de izvoare termale din apropiere. Zona găzduiește 17 izvoare termale termale, dintre care unele sunt pline cu căzi la modă manual, baruri la înot și facilități de spa. Se spune că apa minerală vindecă o varietate de afecțiuni, cum ar fi durerile articulare, afecțiunile pielii, chiar și indigestia. În timp ce puterile curative ale izvoarelor ar putea fi doar o legendă urbană, probabil că te vei îndrăgosti în continuare de ritualul de a lua o baie caldă în căzi după o zi petrecută pe pârtii.