La schi pe Valea Prahovei

Pentru cei pasionati de sporturile de iarna va propunem urmatoarele locatii pentru schi, snowboard si vacante de iarna pe Valea Prahovei.

Sinaia (Cota 2000)

Sinaia este o destinatie foarte populara pentru turisti in special pentru sporturile de iarna. Partiile de schi din Sinaia se intind de la cota 2000 pana la cota 1000, precum si in Valea Soarelui si Valea Dorului.

In plin sezon poate sa fie foarte aglomerat de aceea va sfatuim sa ajungeti cat mai devreme la telegondola (cota 1000) sau telecabina cota(1400) pentru a nu prinde cozi.

Poiana Brasov

Poiana Brașov este cea mai modernăși mai importantă stațiune de ski din România. Domeniul schiabil depășește 24 km, fiind cel mai extins din țară. Stațiunea se bucură de cele mai moderne instalații de transport pe cablu, telegondola Postăvarul Express și telescaunul Ruia fiind la același standard cu instalațiile din Austria. În total, în Poiana Brașov există două telecabine, o telegondolă, două telescaune și două instalații de teleski, cu o capacitate de 8,450 persoane pe oră.

Poiana Brașov este alegerea ideală pentru vacanța dvs la ski indiferent de nivelul tehnic pe care îl aveți. Este locul ideal pentru a vă urca prima oară pe schiuri, întrucât există două pârtii pentru începători situate la joasă altitudine (Stadion – numită și baby slope pentru că este special amenajată pentru copii și Bradul – o pârtie ideală pentru începători cu pante progresive care permite ca procesul de predare să se desfășoare în condiții optime). Poiana Brașov este printre puținele locuri din țară unde copii pot învăța să schieze pe pârtii dedicate, separat de adulți.

Azuga

În Azuga se regăsesc 7 pârtii de ski cu o lungime totală de 7 kilometri și 7 instalații de cablu cu o lungime totală de 4 kilometri.

Desi nu ofera la fel de multi km de partie ca cele de mai sus, partiile sunt destul de bine intretinute si merge sa pierzi o zi pe ele.

Odata ajunsi in varf aveti parte de o priveliste frumoasa.

 

Predeal

Este o destinatie foarte populara de schi, fiind locul unde subsemnatul a invatat sa schieze.

Predeal ofera partii pentru toate nivelele de la incepatori pana la avansati.

Desi incepatorii trebuie sa aibe grija, in ultimii ani au fost vazuti ursi pe partie (pe partiile mai avansate).

Busteni

In Busteni gasim Domeniul schiabil Kalinderu, exista doua partii aici.

Pârtia Kalinderu I: Lungime 1390 m, Lățime medie 40 m. Diferență de nivel – 295 m. Altitudine plecare 1295 m, Altitudine sosire 1000 m, Suprafață 5,6 ha. Partie Medie

Pârtia Kalinderu II : Lungime 1300 m Lățime medie 60 m. Diferență de nivel – 295 m. Altitudine plecare 1295 m Altitudine sosire 1000 m Suprafață 4,2 ha. Partie Medie

Ambele părții sunt deservite de un telescaun debraiabil de 4 locuri tip Leitner.