10 conace si castele de vizitat in Romania

In acest articol va vom prezenta 10 idei de conace si castele de vizitat in Romania. Va puteti caza in oricare din variantele propuse mai jos.

Bethlen Estates Transylvania

Situată în Daneș, Bethlen Estates Transylvania se află la 18 km de Sighișoara și la 39 km de Făgăraș. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Târgu Mureș Transilvania, situat la 64 km de Bethlen Estates Transylvania, iar serviciul de transfer de la/la aeroport este disponibil la un cost suplimentar.

 

Crama Apogeum

Pentru pasionatii de vin exista CRAMA APOGEUM – Adult only se află în Gura Vadului și oferă WiFi gratuit în întreaga proprietate, o terasă și o grădină. Restaurantul servește mâncăruri europene, iar parcarea privată este gratuită.

Camerele sunt dotate cu baie privată, iar unele unități ale pensiunii includ și o zonă de relaxare.

Oaspeții de la CRAMA APOGEUM – Adult only pot lua un mic dejun tip bufet.

Municipiul Ploiești este la 34 km de cazare, iar municipiul Buzău se află la 33 km de proprietate.

 

Zabola Estate – Transylvania

Situată într-o zonă pitorească din Zăbala, la 6 km de Covasna, Zabola Estate – Transylvania este o pensiune găzduită de un domeniu privat de 500 de hectare, care include o păşune şi o pădure. Proprietatea cuprinde 2 lacuri, 4 iazuri de pescuit, facilităţi de drumeţii şi călărie, precum şi o saună.

Camerele amenajate individual au baie privată şi vedere la grădină. La un cost suplimentar se poate oferi un pătuţ de copii dotat cu lenjerie de pat.

Proprietatea este deţinută de o familie transilvăneană nobilă şi include un castel care datează din secolul al XVI-lea şi 4 clădiri anexe. În toate zonele proprietăţii se oferă WiFi gratuit. Oaspeții au la dispoziție 7 zone de luat masa, dintre care 3 în interior, 2 pe terase și 2 în aer liber. Sala de mese şi lounge-ul sunt amenajate în vechile grajduri, situate la 250 de metri de clădirea principală, pe cealaltă parte a lacului. Alte facilități de la Zabola Estate – Transylvania includ o grădină cu un loc de joacă pentru copii.

În plus, există un restaurant a la carte. Micul dejun poate fi servit la pat, la un cost suplimentar. De asemenea, oaspeţii se pot bucura de mâncăruri şi băuturi în cameră, în pavilionul sezonier din pădure sau în parcul privat.

Personalul poate organiza diverse activităţi, printre care observare de urşi, plimbări cu trăsura trasă de cai şi drumeţii prin sălbăticia naturii. În plus, se oferă parcare privată gratuită. Zabola Estate – Transylvania este la 1 oră de mers cu maşina de lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România.

Castelul Bethlen-Haller

Castelul Bethlen-Haller a fost construit în stil renascentist de tatăl cancelarului Transilvaniei, Miklos Bethlen, între anii 1560 – 1624. Având patru turnuri amplasate în cele patru colțuri, castelul a fost construit după modelul celor de pe valea Loirei. Acesta a fost gândit ca un castel de vânătoare și agrement, nicidecum ca o reședință cu scop de apărare, de aceea atestarea în documentele vremii este destul de săracă. De-a lungul timpului, castelul a trecut prin numeroase transformări: construcția actualei clădiri a fost finalizată în anul 1624, iar între anii 1769-1773, castelul a fost reamenajat în stil baroc.

Mai multe castele din Transilvania sunt denumite după familia Bethlen. Miklos Bethlen a fost cancelar al Transilvaniei, iar Gabor Bethlen, provenit dintr-o altă ramură a aceleiași familii de nobili maghiari, a fost principe al Transilvaniei.

Castelul sa afla in Cetatea de Baltă, jud. Alba, România.

Castelul Daniel din Tălișoara (Daniel Castle)

Castle Hotel Daniel este situat în localitatea Tălișoara, la 50 km de Brașov. Oferă un restaurant, camere elegante și WiFi gratuit.

Fiecare cameră este spațioasă și are un decor în stil medieval. Toate au TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Băile proprii sunt dotate cu cadă elegantă și papuci.

Castle Hotel Daniel oferă o grădină mare cu terasă și facilități de grătar. Puteți savura o băutură în barul hotelului, iar copiii se pot distra în sala de jocuri sau pe terenul de joacă. Proprietatea are parcare privată gratuită.

Conacul lui Maldăr

Conacul lui Maldar este o veche cula olteneasca, ce pastreaza intacte toate detaliile de arhitectura ale acestora: zidurile groase, exteriorul varuit în alb maiestuos, turnul înalt si scarile interioare, iesirile “de taina” si mai ales cerdacul cu arcade, aflat pe toata fatada catului superior.

Cu un istoric de peste trei secole, culele erau initial locuinte boieresti fortificate, construite pentru apararea de invaziile turcesti – carjaliii si pazvangiii proveniti din raialele de la Dunare.

Culele sunt raspîndite în întreaga Peninsula Balcanica, iar în Romania cele mai cunoscute sunt situate în zonele Valcea – Maldaresti, Gorj si Mehedinti.

Castel Haller

Pensiunea Castel Haller ocupă o clădire din secolul al XVII-lea, complet renovată, beneficiind de o locaţie liniştită din Târgu Mureş, la 200 de metri de Râul Mureş. Aceasta are un restaurant care servește preparate din bucătăria internațională.

Camerele sunt prevăzute cu aer condiţionat şi mobilier de epocă, iar multe au încă podeaua originală cu parchet şi tavan boltit. Accesul gratuit la internet Wi-Fi este disponibil în întreaga clădire.

Oaspeţii beneficiază de parcare privată gratuită. Pension Castel Haller este situată pe drumul numărul 15, la doar 15 minute de mers cu maşina de Aeroportul Târgu Mureş. Centrul orașului Târgu Mureș este la 18 km.

Conacul Apafi – Mălăncrav

Conacul Transylvania Apafi Manor se află în Mălîncrav și oferă o grădină și o terasă. Unitatea de cazare este la 49 km de Târgu-Mureș, iar oaspeții beneficiază de WiFi gratuit și parcare privată.

Vila are 5 dormitoare, o bucătărie complet utilată, cu frigider și cuptor, și 4 băi cu cadă și uscător de păr. Sunt disponibile prosoape și lenjerie de pat.
 
Sighișoara este la 17 km de vilă, iar Făgăraș este la 38 km de proprietate. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Târgu Mureș, situat la 43 km de Conacul Transylvania Apafi Manor.
Castelul Templul Cavalerilor

La mai puţin de 10 minute de mers cu maşina din Aiud înspre Cabana Buru, aveţi ocazia să descoperiţi un superb castel, într-un loc de poveste: spectaculoasele Chei ale Vălişoarei supranumite si Cheile Aiudului.

Aici se afla Castelul Templul Cavalerilor, un loc ideal pentru organizarea de conferinţe, team building-uri, tabere, training-uri sau întâlniri de protocol, oferindu-vă multiple posibilităţi de relaxare şi de petrecere a timpului liber într-un mod activ.

Castelul este o fosta fosta garnizoana militara reconditionata.

Casa timis

Casa Timiş se află în Chiţorani, la 77 km de Otopeni, şi oferă camere cu aer condiţionat şi acces gratuit la internet WiFi. Pensiunea are o terasă şi parcare privată gratuită.

Toate camerele au TV cu ecran plat, iar unele unităţi de cazare includ o zonă de relaxare. Anumite camere beneficiază de terasă sau balcon. Camerele includ o baie privată. Printre facilităţile suplimentare se numără articole de toaletă gratuite şi un uscător de păr.

Proprietatea are un lounge comun. Există şi un bar unde oaspeţii pot savura băuturi.

Casa Timiş se află la 54 km de Breaza şi la 12 km de Ploieşti. Aeroportul Internaţional Bucureşti este situat la 60 km.